Alebyggen

Våra områden

Alebyggen

Våra områden

Ale kommun har till skillnad från de flesta andra svenska kommuner ingen tätort som givit namn åt kommunen. Ale består av en rad mindre samhällen. Vi har bostadsområden från Bohus i söder till Alvhem i norr.

Något för alla
I vårt bestånd finns många områden med småhus av radhustyp där hyresgästerna har tillgång till en egen liten täppa. Vi har även områden med fristående villor med tillhörande tomt. Vi har lägenheter i flerfamiljsfastigheter och lägenheter i större fastigheter med terasslägenheter. Vi har ett område i Älvängen med Kooperativa lägenheter.

Här kan du läsa mera om vilken typ av bostad som finns i de olika kommundelarna.

Kvartersvärden 
Det är din kvartersvärd som har ansvaret för den dagliga skötseln i ditt kvarter. Det är honom eller henne som du kontaktar när det gäller frågor om din lägenhet, utemiljö, soprum, tvättstugor eller trivselfrågor.

Du kan nå din kvartersvärd direkt på telefon mellan klockan 07:00 – 09:00, måndag till fredag. Övriga tider går det bra att mejla eller lämna ett meddelande.

Serviceanmälan 
Serviceanmälan gör du enklast på hemsidan. Mellan klockan 08:00-16:30 finns det även en bemannad serviceanmälan på telefon 0303-330800 (övrig tid kan du alltid lämna ett meddelande på vår telefonsvarare).