Alebyggen

Alafors

En lugn pärla i Ale närmare till de större tätorterna i Ale än någon av de andra annan orterna, och med himlen runt hörnet.

I Alafors finns många möjligheter till rekreation och fritidsaktiviteter. På vintern är Alebacken öppen på kvällar, helger och skollov. Det finns också en rejäl pulkabacke på baksidan av slalombacken. På krönet av backen - i Furulund - finns motionsspår och dansbana. Här finns också Alebyggens 24 nybyggda lägenheter på Eklidsvägen.

Sjövallen är en vackert belägen idrottsplats med fotbollsplaner, bangolf och badsjö. Alebyggens bostadsområden på Lövås- och Sjövallavägen ligger ett par stenkast från Sjövallen. Du bor förhållandevis centralt men ändå med en god bit lantlig touch här. Några minuters bilresa tar dig till köpcentra i såväl Nödinge som Älvängen eller ut på rena landsbygden.

Delar av Ales kommunhus ligger i Alafors. Det finns från förskoleklass upp till och med årskurs 6 på Himlaskolan. Buss tar dig till tågstationerna i Nödinge eller Älvängen. I den senare stannar både Vänersborgspendeln och Alependeln.

Klicka på bilden för att få mera information om önskat område.

Eklidsvägen
Eklidsvägen
Ekstigen
Ekstigen
Sjövallavägen
Sjövallavägen
Lövåsvägen
Lövåsvägen

Här kan ni hitta mer info om våra övriga områden