Alebyggen

Bohus

Den som bor i Bohus har nära till allt, orten ligger bara 18 km norr om Göteborgs centrum. Här har vi såväl terasslägenheter på Källarliden, med utsikt över Göta älv, som traditionella hyreslägenheter i punkthusen på Byvägen och husen på höjden, Källarliden.

Handla på nära håll
Det finns ett köpcentrum i Bohus med livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral, folktandvård, mm. För större utbud tar du dig fem minuter norrut - till Ale Torg i Nödinge eller över älven till Kungälv ett par kilometer västerut.

Bohus har skolor 
Finns för barn från sex år och upp till och med nionde klass, det finns även barnomsorg i form av förskolor och fritidsverksamhet.


Lätt att pendla
Mellan Bohus och Göteborg går pendeltåg och bussar för den som vill åka kollektivt. Bussen kan man ta också till Kungälv även om det är cykelavstånd. 

För den som gillar fysiska aktiviteter
Jennylunds fritidsområde ligger i Bohus. Där finns fotbollsplaner, motionsspår och vintertid en bandyhall, hemmaarena för Surte bandyklubb. Från området utgår vandringsleder i skog och mark. Lederna är 6-25 km långa. I Jennylundsområdet är även kommunens största ridskola belägen. Ale Jennylunds Ridklubb (AJRK) har lektioner för såväl barn som vuxna på alla nivåer samt handikappridning.

Klicka på bilden för att få mera information om önskat område.

Byvägen
Byvägen
Källarliden
Källarliden

Här kan ni hitta mer info om våra övriga områden