Byvägen

Bo nära Bohus centrum

Som boende på Byvägen i Bohus har du väldigt nära till butiker, vårdcentral och folktandvård, skolor, förskolor och kommunikationer.

Området är beläget alldeles i anslutning till Bohus centrum. Vill du ta tåg till Göteborg eller buss till Kungälv ligger hållplats och station alldeles intill Bohus centrum.

Området är lummigt och grönt på sommaren och det ligger nära naturen. Från Bohus är det lockande att promenera eller cykla över Jordfallsbron till Bohus Fästning och Kungälv.

Bofakta Byvägen
Byggår: 1990-1991
Antal lägenheter: 94
Fördelning: 12 lgh om 1 r o k, 48 lgh om 2 r o k, 28 lgh om 3 r o k, 6 lgh om 4 r o k.
Boyta: 36 - 100 kvm.

Tvättstugor
Det finns tvättstugor på Byvägen 13 och 17. Du kan också göra tillval på egen tvättmaskin i lägenheten. Tillvalet ses som en höjning av lägenhetens standard och innebär att hyran höjs med 100 kronor/månaden. Är du intresserad av detta kontaktar du vårt kontor på Ale Torg.  

Parkering
Ingår inte i hyran men du kan hyra en parkering med motorvärmaruttag, carport eller garage.

Du söker lediga p-platser genom att logga in på Mina sidor och söka där.

Övrigt

Kabel-tv ingår i hyran.

Förutom tvättmaskin kan du göra tillval för diskmaskin. 

Du kommer in i entrén på Byvägen med din nyckelbricka. Om du vill ha din telefon kopplad till porttelefonen gör du en serviceanmälan på det. 

Det finns en bastu på Byvägen 13, som är till för hyresgästerna. Nycklar till bastun och bokningstavlan finns på Alebyggens kontor på Ale Torg. Du lämnar en deposition för nycklarna som du får tillbaka när nycklarna återlämnats. 

Det är standard med tillhållarlås, dvs extralås, på lägenhetsdörrarna. 

Om Bohus...
Den som bor i Bohus har nära till allt, orten ligger bara 18 km norr om Göteborgs centrum. Här har vi såväl terasslägenheter på Källarliden, med utsikt över Göta älv, som traditionella hyreslägenheter i punkthusen på Byvägen och Göteborgsvägen.

Det finns ett köpcentrum i Bohus med livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral, folktandvård, mm. För större utbud tar du dig fem minuter norrut - till Ale Torg i Nödinge eller över älven till Kungälv ett par kilometer västerut.

Bohus har skolor för barn från sex år och upp till och med nionde klass, det finns även barnomsorg i form av förskolor och fritidsverksamhet.

Det är lätt att pendla - mellan Bohus och Göteborg går pendeltåg och bussar för den som vill åka kollektivt. Bussen kan man ta också till Kungälv även om det är cykelavstånd.

Jennylunds fritidsområde ligger i Bohus. Där finns fotbollsplaner, motionsspår och vintertid en bandyhall, hemmaarena för Surte bandyklubb. Från området utgår vandringsleder i skog och mark. Lederna är 6-25 km långa. I Jennylundsområdet är även kommunens största ridskola belägen. Ale Jennylunds Ridklubb (AJRK) har lektioner för såväl barn som vuxna på alla nivåer samt handikappridning.