Alebyggen

Nol

Nol har många boendealternativ - här finns radhus, punkthus, tvåplanslägenheter och villor. Gemensamt är att de alla är hyresrätter.

I Nol finns tre förskolor, två i Södra Nol och en i Nol. Nolskolan har klasser från förskoleklass till och med årskurs 6. Från och med årskurs sju går barnen i Ledetskolan i Alafors. Det finns även vårdcentral och privattandläkare i Nol.

Dessutom finns i Nol ett par snabbmatsrestauranger, lunchrestauranger, frisörer, kiosker, livsmedelsaffär, och en butik som säljer vitvaror och elektriska artiklar.

Det finns flera idrottsklubbar i Nol. Fotbollsklubben Nol IK har en fin anläggning på Nolängen, belägen ungefär mitt emellan Södra Nol och Nol. Där finns klubbhus med cafeteria och fotbollsplaner, gräsplaner för både 11-manna och sjumannafotboll samt en stor grusplan. Även Alebrottarna och Ale Innebandyförening har sina lokaler vid Nolängen.

Nol
I Nol har Alebyggen ett område med punkthus på Folketshus- och Mossvägen. På Trast- och Sparvvägen ligger ett område med traditionella hyreshus.

Södra Nol
I Södra Nol består Alebyggens bostäder mest av låghusbebyggelse. Lägenheterna ligger antingen i fristående villor eller i hus med marklägenheter samt ytterligare ett våningsplan. Det finns också ett antal etagelägenheter.

Klicka på bilden för att få mera information om önskat område.

Folketshusvägen och Mossvägen
Folketshusvägen och Mossvägen
Trastvägen och Sparvvägen
Trastvägen och Sparvvägen
Änggården
Änggården
Hallon-, Vildros- och Trollbärsvägen
Hallon-, Vildros- och Trollbärsvägen
Mossvägen 1, Folketshusvägen 10, 12, 14A och 14B
Mossvägen 1, Folketshusvägen 10, 12, 14A och 14B

Här kan ni hitta mer info om våra övriga områden