Sjövallavägen

Naturnära boende i radhuslägenhet

På Sjövallavägen bor du i radhuslägenhet utan insats. Vägen utanför fortsätter upp mot Sjövallen där du hittar såväl badsjö som minigolf, fotbollsplaner och Ahlafors IFs klubbhus.

Gemensamt för områdena är att alla lägenheter har uteplats och tillhörande odlingslotter.

Boende i området på Sjövallavägen får en kombination av lantlig idyll och närhet till service och kommunikationer, buss in till centrala Göteborg tar en dryg halvtimma. Köpcentrum i Nödinge och Älvängen ligger några kilometer bort. Ett perfekt boende för dig som inte prioriterar att bo "mitt i smeten".

Bofakta Sjövallavägen

Byggår: Sjövallavägen 1989
Antal lägenheter: 30st
Fördelning lägenheter: 16 lgh om 2 rok, 10 lgh om 3 rok, 4 lgh om 4 rok.
Boyta: 41-89 kvm.

Parkering
Parkeringsplats ingår i hyran. Möjlighet att hyra  garage finns, det gör du genom att logga in på Mina sidor och söka där, det sker alltid i mån av lediga platser.
Hyresgäst som erhåller garage får ej behålla sin parkeringsplats. 

Tvättstugor: 
Lägenheterna på Sjövallavägen har egen tvättmaskin samt torkskåp eller torktumlare som ingår i hyran.

Övrigt
Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Lägenheterna på Sjövallavägen har kallhyra, uppvärmning sker med värmepump.

Kabel-tv ingår i hyran. 

Om Alafors...
I Alafors finns många möjligheter till rekreation och fritidsaktiviteter. På vintern är Alebacken öppen på kvällar, helger och skollov. Det finns också en rejäl pulkabacke på baksidan av slalombacken. På krönet av backen - i Furulund - finns motionsspår och dansbana. Här finns också Alebyggens 24 nybyggda lägenheter på Eklidsvägen.

Sjövallen är en vackert belägen idrottsplats med fotbollsplaner, bangolf och badsjö. Alebyggens bostadsområden på Lövås- och Sjövallavägen ligger ett par stenkast från Sjövallen. Du bor förhållandevis centralt men ändå med en god bit lantlig touch här. Några minuters bilresa tar dig till köpcentra i såväl Nödinge som Älvängen eller ut på rena landsbygden.

Delar av Ales kommunhus ligger i Alafors. Det finns från förskoleklass upp till och med årskurs 6 på Himlaskolan. Buss tar dig till tågstationerna i Nödinge eller Älvängen. I den senare stannar både Vänersborgspendeln och Alependeln.