Älvängen

Carlmarksväg och Malmersväg

Carlmarks- och Malmers väg

Unikt läge med hög standard
Ett radhusboende med så centralt läge att vi vågar kalla det unikt. Alldeles utanför knuten ligger Älvängens centrum med butiker och all övrig service. Till busshållplatsen är det mindre än hundra meter.

Varje lägenhet, även de på överplanet, har egen entré från markplanet. I anslutning till entrén eller på husets baksida har flertalet lägenheter en uteplats.

Trerumslägenheterna på övervåningen har dessutom balkong. Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och köken håller hög standard.

Bofakta Carlmarks- & Malmers väg

Byggår: 1988
Antal lägenheter: 36
Fördelning: 22 lgh om 2 r o k, 10 lgh om 3 r o k, 4 lgh om 4 r o k.

Boyta: 39 - 107 kvm.

Parkering
Det är fri parkering i området. Möjlighet att hyra garage finns, du söker garage här. 

Tvättstuga
Finns i varje lägenhet.

Övrigt
Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Kabel-TV ingår i hyran.

Om Älvängen...
I Älvängen bor du centralt i alla Alebyggens områden. Samhället är av traditionell småstadsstyp med en huvudgata som löper genom orten, kantad av butiker och annan service.

Här finns flera matbutiker - även lågprisalternativ - optiker, fackbutiker för foto, blommor, sport, leksaker, konfektion, skor, bank/bankomater och mycket annat. Det nya köpcentrat har bland annat leksaksaffär, gym, vårdcentral, restaurang, apotek och matbutik. Den kommunala servicen är fullt utbyggd med förskolor, skolor, fritidshem och vårdinrättningar.

Älvängen har ett rikt föreningsliv. Älvängens IK har hemmaarena på Älvevi med klubbhus och planer. I Älvängens kulturhus inryms idrottshallar och dansstudio. Älvbygdens Motorklubb, med aktiviteter som trial, enduro och motorcross håller till på Paradisbanan.

Älvängen är en gammal industriort, här fanns bland annat ett repslageri. Den gamla repslagarbanan är fortfarande i drift, men numera som museum.

För den som har arbetet i exempelvis Göteborg eller Vänersborg går det pendeltåg åt båda hållen från Älvängen.