Älvängen

Göteborgsvägen och Helgesvägen

Göteborgs- och Helgesvägen

Centralt i Älvängen
Hyresgäster i området Göteborgs- och Helgesvägen i Älvängen bor mycket centralt med närhet till service av alla de slag. Området ligger strax norr om Älvängens centrum.

Här erbjuder Alebyggen tvåvånings radhus, grupperade i gemytliga gårdsmiljöer. Det finns gott om grönytor och lekplatser.

Bostadsområdet har bastu, tränings- och samlingslokaler som hyresgästerna disponerar. Garage och parkeringsplatser ligger i områdets ytterkanter vilket ger ett både bilfritt och barnvänligt boende.

Radhuslägenheterna är välplanerade i storlekar från ett och ett halvt rum med kokvrå till fyra rum och kök. Samtliga är utrustade med tvättmaskin och torkskåp.

Fyrarummarna är i två plan med egen uteplats. Tvåorna och treorna ligger i entré- eller övervåning och har uteplats eller balkong.

Bofakta Göteborgs- och Helgesvägen

Byggår: 1982 och 1988
Antal lägenheter: 78
Fördelning: 37 lgh om 2 r o k, 25 lgh om 3 r o k, 16 lgh om 4 r o k.
Boyta: 41 - 118 kvm.

Parkering
Det är fri parkering i området. Möjlighet att hyra garage finns, du söker garage här.

Tvättstuga
Etapp 1
 tvättar i gemensam tvättstuga. Tvättmaskin går att hyra via Alebyggen. Tillvalet ses som är höjning av lägenhetens standard och innebär att hyran höjs med 100 kr/månaden. Är du intresserad av detta kontaktar du vårt kontor.
Etapp 2 har egen tvättmaskin och torkskåp.  

Övrigt
Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Kabel-tv och ingår i hyran.

Om Älvängen...
I Älvängen bor du centralt i alla Alebyggens områden. Samhället är av traditionell småstadsstyp med en huvudgata som löper genom orten, kantad av butiker och annan service.

Här finns flera matbutiker - även lågprisalternativ - optiker, fackbutiker för foto, blommor, sport, leksaker, konfektion, skor, bank/bankomater och mycket annat. Det nya köpcentrat har bland annat leksaksaffär, gym, vårdcentral, restaurang, apotek och matbutik. Den kommunala servicen är fullt utbyggd med förskolor, skolor, fritidshem och vårdinrättningar.

Älvängen har ett rikt föreningsliv. Älvängens IK har hemmaarena på Älvevi med klubbhus och planer. I Älvängens kulturhus inryms idrottshallar och dansstudio. Älvbygdens Motorklubb, med aktiviteter som trial, enduro och motorcross håller till på Paradisbanan.

Älvängen är en gammal industriort, här fanns bland annat ett repslageri. Den gamla repslagarbanan är fortfarande i drift, men numera som museum.

För den som har arbetet i exempelvis Göteborg eller Vänersborg går det pendeltåg åt båda hållen från Älvängen.