Älvängen

Göteborgsvägen och Ivar Aroseniusväg

Göteborgsvägen och Ivar Arosenius Väg

Lägenhet med radhuskänsla
Vill Du bo i ett trevligt radhusområde? Göteborgsvägen/Ivar Arosenius väg ligger strax norr om Älvängens centrum och bostadsområdet består av tvåvånings radhus, grupperade i gemytliga gårdsmiljöer.

Garage och parkeringsplatser finns i områdets ytterkanter vilket gör området bilfritt och barnvänligt. Hyresgästerna har tillgång till bastu, tränings- och samlingslokaler som ligger i bostadsområdet.

Radhuslägenheterna är välplanerade och i storlekar från ett och ett halvt rum med kokvrå till fyra rum och kök. Fyrarummarna är i två plan med egen uteplats. Tvåorna och treorna ligger i entré eller övervåning och har uteplats eller balkong.

Bofakta Göteborgsvägen/Ivar Arosenius väg

Byggår: 1982
Antal lägenheter: 139
Fördelning: 13 lgh om 1 r o k, 71 lgh om 2 r o k, 42 lgh om 3 r o k, 13 lgh om 4 r o k. Boyta: 37 - 125 kvm.

Parkering
Det är fri parkering i området. Möjlighet att hyra garage finns, du söker garage här.

Tvättstuga
Det är gemensam tvättstuga på gården men hyresgäst kan också hyra tvättmaskin via Alebyggen. Tillvalet ses som en höjning av lägenhetens standard och innebär att hyran höjs med 100 kr/månaden. Är du intresserad av detta kontaktar du vårt kontor.

Övrigt
Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Kabel-tv och ingår i hyran.

Om Älvängen...
I Älvängen bor du centralt i alla Alebyggens områden. Samhället är av traditionell småstadsstyp med en huvudgata som löper genom orten, kantad av butiker och annan service.

Här finns flera matbutiker - även lågprisalternativ - optiker, fackbutiker för foto, blommor, sport, leksaker, konfektion, skor, bank/bankomater och mycket annat. Det nya köpcentrat har bland annat leksaksaffär, gym, vårdcentral, restaurang, apotek och matbutik. Den kommunala servicen är fullt utbyggd med förskolor, skolor, fritidshem och vårdinrättningar.

Älvängen har ett rikt föreningsliv. Älvängens IK har hemmaarena på Älvevi med klubbhus och planer. I Älvängens kulturhus inryms idrottshallar och dansstudio. Älvbygdens Motorklubb, med aktiviteter som trial, enduro och motorcross håller till på Paradisbanan.

Älvängen är en gammal industriort, här fanns bland annat ett repslageri. Den gamla repslagarbanan är fortfarande i drift, men numera som museum.

För den som har arbetet i exempelvis Göteborg eller Vänersborg går det pendeltåg åt båda hållen från Älvängen.