Älvängen

Skogsråetsväg

.

Kronogården

Det första delområdet som uppförts i nya området Kronogården i Älvängen. Här flyttade glada hyresgäster in för första gången i slutet av maj 2014.

I flerfamiljshusen från BoKlok finns det tvåor, treor och fyror, 52, 69 och 81 kvadratmeter stora i två plan. Men låt dig inte luras av siffrorna – dessa kvadratmetrar rymmer nämligen mer boende än många andras. Lägenheterna på entrévåningen har en stor altan och på övervåningen har de en stor balkong. Till varje lägenhet finns ett kallförråd, som är stort nog för cyklar, grill eller utemöbler. Med öppen planlösning blir köket och vardagsrummet ett härligt gemensamt tillsammans-rum för olika aktiviteter.Vill du ha avskildhet kan sovrummen erbjuda det. Det vita Ikea-köket med kyl, frys, varmluftsugn och induktionshäll, har stora arbetsytor och gott om förvaring. Och en trevlig utsikt över trädgården. Här flyttade glada hyresgäster in för första gången i slutet av maj 2014.

Varje lägenhet, även de på överplanet, har egen entré. På husets baksida har lägenheter på bottenvåningen en uteplats medan balkong finns för dem som bor en trappa upp.

Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och köken håller hög standard.

Bofakta Skogsråets väg, Kronogården
Byggår: 2014
Antal lägenheter: 36
Fördelning: 12 st 2 ROK, 12 st 3 ROK och 12 st 4 ROK.
Boyta: 52 - 81 kvm

Parkering
Parkeringplats ingår i hyran.

Tvättstuga
Egen tvättmaskin i varje lägenhet. Du kan också göra tillval på torktumlare. Tillvalet ses som en höjning av lägenhetens standard och innebär att hyran höjs med 90 kr/månaden. Är du intresserad av detta kontaktar du vårt kontor.

Övrigt
Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Kabel-TV ingår i hyran.

Om Älvängen...
I Älvängen bor du centralt i alla Alebyggens områden. Samhället är av traditionell småstadsstyp med en huvudgata som löper genom orten, kantad av butiker och annan service.

Här finns flera matbutiker - även lågprisalternativ - optiker, fackbutiker för foto, blommor, sport, leksaker, konfektion, skor, bank/bankomater och mycket annat. Det nya köpcentrat har bland annat leksaksaffär, gym, vårdcentral, restaurang, apotek och matbutik. Den kommunala servicen är fullt utbyggd med förskolor, skolor, fritidshem och vårdinrättningar.

Älvängen har ett rikt föreningsliv. Älvängens IK har hemmaarena på Älvevi med klubbhus och planer. I Älvängens kulturhus inryms idrottshallar och dansstudio. Älvbygdens Motorklubb, med aktiviteter som trial, enduro och motorcross håller till på Paradisbanan.

Älvängen är en gammal industriort, här fanns bland annat ett repslageri. Den gamla repslagarbanan är fortfarande i drift, men numera som museum.

För den som har arbetet i exempelvis Göteborg eller Vänersborg går det pendeltåg åt båda hållen från Älvängen.