Älvängen

Trädgårdsvägen

Trädgårdsvägen

Husen på höjden...
Detta bostadsområde, som består av två huskroppar, ligger på höjderna ovanför samhällets centrum med utsikt över dalen och älven. Det är ändå nära ner till Älvängens Centrum med butiker och annan service.

Trädgårdsvägen är ett populärt område där entusiastiska hyresgäster tar ett stort ansvar för skötseln och utemiljön. I den gemensamma trädgården finns en mycket fin uteplats med springbrunn och grämattornas rabatter kantas av figurklippta buskar.

Bofakta Trädgårdsvägen

Byggår: 1971
Antal lägenheter: 32
Fördelning: 16 lgh om 1 r o k, 16 lgh om 2 r o k.

Boyta: 47 - 64 kvm.

Parkering
Parkeringsplats ingår i hyran.

Tvättstuga
Tvättstuga finns i källaren.

Övrigt
Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Kabel-TV ingår i hyran.

Om Älvängen...
I Älvängen bor du centralt i alla Alebyggens områden. Samhället är av traditionell småstadsstyp med en huvudgata som löper genom orten, kantad av butiker och annan service.

Här finns flera matbutiker - även lågprisalternativ - optiker, fackbutiker för foto, blommor, sport, leksaker, konfektion, skor, bank/bankomater och mycket annat. Det nya köpcentrat har bland annat leksaksaffär, gym, vårdcentral, restaurang, apotek och matbutik. Den kommunala servicen är fullt utbyggd med förskolor, skolor, fritidshem och vårdinrättningar.

Älvängen har ett rikt föreningsliv. Älvängens IK har hemmaarena på Älvevi med klubbhus och planer. I Älvängens kulturhus inryms idrottshallar och dansstudio. Älvbygdens Motorklubb, med aktiviteter som trial, enduro och motorcross håller till på Paradisbanan.

Älvängen är en gammal industriort, här fanns bland annat ett repslageri. Den gamla repslagarbanan är fortfarande i drift, men numera som museum.

För den som har arbetet i exempelvis Göteborg eller Vänersborg går det pendeltåg åt båda hållen från Älvängen.