Stinsvägen

När småskaligheten får råda

Då kan det bli som i området Stinsvägen i Alvhem. Området består av 12 radhuslägenheter i enplanshus. Det är bara ett stenkast till den gemytliga och mycket välsorterade lanthandeln i Alvhem.

Samhället har förskola, lågstadieskola och skolbarnsomsorg. Vid Alfhems Kungsgård ligger golfbanan som anses vara en av de vackrast belägna i regionen. Den som inte golfar kan ändå uppleva miljön genom att gå den fina natur- och kulturstigen som ligger i anslutning till banan.

Varje lägenhet har sin egen uteplats och tvättstuga. Lägenheterna på Stinsvägen har kallhyra, dvs att kostnader för el och uppvärmning tillkommer. Återvinningsvärme används. Men eftersom området självförvaltas av hyresgästerna finns det möjlighet att påverka kostnader för el, uppvärmning och vatten.

Bofakta Stinsvägen
Byggår: 1986
Antal lägenheter: 12
Fördelning: 6 lgh om 2 r o k, 6 lgh om 3 r o k

Tvättstuga
Finns i varje lägenhet

Uteplats
Hyresgästen skall sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Läs mer här Uteplats - Till dig som har uteplats.

Övrigt
Lägenheterna på Stinsvägen har individuell mätning på el och varmvatten.
Kabel-tv och parkeringsplats ingår i hyran.

Om Alvhem...
Lantnära boende är vad som väntar om man väljer att slå ner bopålarna i Alvhem får med en levande jordbruksbygd som närmaste granne inpå knutarna.

Alvhem är Ales nordligaste kommundel, den ligger cirka 40 km norr om Göteborg nära gränsen mot Lilla Edet. Alebyggen har 37 radhuslägenheter i Alvhem. I Alvhem står en lanthandel för närservicen. I den kan du hitta i stort sett allt.

För aleborna är Alvhem mest känt för sin vackert belägna golfbana, Alfhems Kungsgård.