Nol

Hallonvägen, Vildrosvägen och Trollbärsvägen

Vildrosvägen
Lägenhet med villakänsla
Vildrosvägen är ett av Alebyggens populära villaområden med 20 friliggande villor och parhus. Vildrosvägen är populärt bland barnfamiljer. I området finns en lekplats med skyddat läge och området är omgärdat av skogspartier.

Villorna har 5 r o k fördelat på vardagsrum och fyra sovrum. Boytan är 118,5 kvm fördelat på 1½ plan. Boytan i parhusen är 121,5 kvm. Dessa har - förutom kök - allrum, vardagsrum och tre sovrum. Även dessa är byggda i 1½ plan, men i souterräng.

Samtliga hus är utrustade med två badrum, ett på varje plan. I det ena badrummet finns badkar och i det andra dusch. I husen finns tvättstuga med tvättmaskin och torkskåp.

Varje hus har ett utvändigt förråd om ca 10 kvm samt carport. Alla hus har också trädgård av varierande storlek.

Området sköts av hyresgästerna själva. Varje vår och höst anordnas en städdag då de boende går man ur huset för att hjälpas åt med att göra området snyggt och prydligt.

Hallonvägen
Bo i villa utan ekonomisk risk
På Hallonvägen har Alebyggen 11 av sina populära villor. Husen är friliggande och har fem rum och kök. Varje hus har uteplats och en liten trädgård för egna odlingar.

Att hyra villan av Alebyggen innebär många fördelar. Du behöver ingen kontantinsats och du tar inga ekonomiska risker. Dessutom har du alltid din fastighetsskötare att vända dig till om något som hör till huset går sönder.

Samtliga hus är utrustade med två badrum, ett på varje plan. I det ena badrummet finns badkar och i det andra dusch. I husen finns tvättstuga med tvättmaskin och torkskåp. Varje hus har ett utvändigt förråd om ca 10 kvm samt carport.

Många barnfamiljer har upptäckt att detta är ett perfekt boende med villakänsla, utan att behöva ta det ansvar som ett villaköp innebär. Till området hör en lekplats som ligger i anslutning till ett mindre skogsparti. Boende i Södra Nol har nära till butikerna på Ale Torg och det är bara 25-30 minuters restid till Göteborg med bil eller buss.

Området har självförvaltning vilket innebär att hyresgästerna själva står för en del av skötseln av området. Varje hyresgäst bär också sina egna kostnader för el, vatten och värme.

Trollbärsvägen
Villa med trädgård
Trollbärsvägen är liksom Vildrosvägen och Hallonvägen ett av Alebyggens populära villaområden. Området består av 14 friliggande enfamiljshus med uteplats och trädgård.

Att hyra villan av Alebyggen innebär många fördelar. Du behöver ingen kontantinsats och tar inga ekonomiska risker. Dessutom har du alltid din fastighetsskötare att vända dig till om något som hör till huset går sönder.

Området har självförvaltning vilket innebär att hyresgästerna själva står för en del av skötseln av området. Varje hyresgäst bär också sina egna kostnader för el, vatten och värme vilket gör att var och en kan påverka sin egen kostnad. Husen på Trollbärsvägen har fristående garage/förråd.

Barn i området har en egen lekplats. I närheten finns skogspartier för spännande lekar.

Boende i Södra Nol har nära till butikerna på Ale Torg och det är bara 25-30 minuters restid till Göteborg med bil eller buss.

Bofakta Hallonvägen


Byggår: 1988
Antal hus/lägenheter: 11
Fördelning: 11 lgh om 5 r o k med
Boyta: 118,5 kvm.

Parkering
Carport ingår i hyran

Övrigt

Kostnader för vatten, hushållsel och uppvärmning ligger utanför hyran, vilket ger hyresgästerna möjlighet att påverka kostnaden. 

Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Kabel-tv och ingår i hyran.

Bofakta Vildrosvägen

Byggår: 1987
Antal hus/lägenheter: 20
Fördelning: 15 lgh om 5 r o k med boyta 118,5 kvm. 5 lgh om 5 r o k med
Boyta: 121,5 kvm.

Parkering
Carport ingår i hyran.

Övrigt

Kostnader för vatten, hushållsel och uppvärmning (värmepump) ligger utanför hyran, vilket ger hyresgästerna möjlighet att påverka kostnaden.

Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Kabel-tv och ingår i hyran.

Bofakta Trollbärsvägen

Byggår: 1984
Antal hus/lägenheter: 14
Fördelning: 14 villor om 5 r o k med
Boyta: 119 kvm i 1½ plan.

Parkering
Garage ingår i hyran

Övrigt

På Trollbärsvägen ingår inte el, vatten och värme, utan kostnaderna för detta kan hyresgästerna påverka.

Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Kabel-tv och ingår i hyran.

 

Om Nol...
Nol har många boendealternativ - här finns radhus, punkthus, tvåplanslägenheter och villor. I Nol finns tre förskolor, två i Södra Nol och en i Nol. Nolskolan har klasser från förskoleklass till och med årskurs 6. Från och med årskurs sju går barnen i Ledetskolan i Alafors. Det finns även vårdcentral och privattandläkare i Nol. Dessutom finns det ett par snabbmatsrestauranger, lunchrestauranger, frisörer, kiosker, livsmedelsaffär, och en butik som säljer vitvaror och elektriska artiklar.

Det finns flera idrottsklubbar i Nol. Fotbollsklubben Nol IK har en fin anläggning på Nolängen, belägen ungefär mitt emellan Södra Nol och Nol. Där finns klubbhus med cafeteria och fotbollsplaner, gräsplaner för både 11-manna och sjumannafotboll samt en stor grusplan. Även Alebrottarna och Ale Innebandyförening har sina lokaler vid Nolängen.