Nol

Folketshusvägen och Mossvägen

Folketshus- och Mossvägen

Bo bekvämt mitt i Nol
I punkthusen i Nol finns lägenheter av varierande storlek. Det är ett omtyckt område bland barnfamiljer, i området finns stora grönytor och lekplatser.

I området ligger en förskola och Nolskolan med år F-6 ligger ett stenkast bort. Bostadsområdet är lugnt och grönt med färgglada fasader och balkonger. Lägenheterna är välplanerade och hyrorna är rimliga. Många av lägenheterna i markplan och på första våningen har stora uteplatser.

Med start under 2020 genomgår Mossvägen och Folketshusvägen en stor renovering och nybyggnation. Totalt kommer vi att bygga fem nya fastigheter i området.

Bofakta Folketshus- och Mossvägen

Byggår: 1969 (renovering 2020-)
Antal lägenheter: 231
Fördelning: 49 lgh om 1 r o k, 97 lgh om 2 r o k, 77 lgh om 3 r o k, 8 lgh om 4 r o k. Boyta 30 - 83 kvm.

Parkering
De är fri parkering i området men hyresgästen måste ha ett giltligt parkeringkort i rutan på bilen. Möjlighet att hyra garage finns, det gör du genom att logga in på Mina sidor och söka där, det sker alltid i mån av lediga platser. Hyresgäst som erhåller garage får ej behålla sitt p-tillstånd. 

Tvättstuga
Finns på Folketshusvägen 4 och 6 samt på Mossvägen 5, 9 och 13.

Du kan också göra tillval så du får en egen tvättmaskin i lägenheten. Tillvalet ses som en höjning av lägenhetens standard och innebär att hyran höjs. Är du intresserad av detta kontaktar du vårt kontor.

Övrigt
Hyresgästen skall sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Hiss finns på Folketshusvägen 2 och Mossvägen 7 och 13. Samt i de nya husen på Folketshusvägen 14A, 14B, 10, 12 och Mossvägen 1. De nya husen kommer vara klara från april 2021 och fram till sommaren 2022, läs mer om dem under Nybyggnation.

Varje lägenhet har ett förråd i entréplan.  

Om Nol...
Nol har många boendealternativ - här finns radhus, punkthus, tvåplanslägenheter och villor. I Nol finns tre förskolor, två i Södra Nol och en i Nol. Nolskolan har klasser från förskoleklass till och med årskurs 6. Från och med årskurs sju går barnen i Ledetskolan i Alafors. Det finns även vårdcentral och privattandläkare i Nol. Dessutom finns det ett par snabbmatsrestauranger, lunchrestauranger, frisörer, kiosker, livsmedelsaffär, och en butik som säljer vitvaror och elektriska artiklar.

Det finns flera idrottsklubbar i Nol. Fotbollsklubben Nol IK har en fin anläggning på Nolängen, belägen ungefär mitt emellan Södra Nol och Nol. Där finns klubbhus med cafeteria och fotbollsplaner, gräsplaner för både 11-manna och sjumannafotboll samt en stor grusplan. Även Alebrottarna och Ale Innebandyförening har sina lokaler vid Nolängen.