Åkersliden

Barnvänligt radhusområde

Vid infarten till Skepplanda samhälle ligger detta trevliga radhusområde. Ett barnvänligt bostadsområde med envånings radhuslägenheter.

Åkersliden har en aktiv och engagerad lokal hyresgästförening som var en av de första inom Alebyggen som hade egen kompostering i bostadsområdet.

På Åkersliden, liksom i Alebyggens övriga bostadsområden, har hyresgästerna ett verkligt boinflytande. Tillsammans med grannarna har hyresgästerna beslutanderätt om det egna boendet och dess kostnader.Det innebär bland annat att hyresgästerna tar ansvar för att hålla nere driftkostnaderna i sitt bostadsområde. Detta brukar kunna resultera i ekonomisk återbäring vid årets slut.

Bofakta Åkersliden

Byggår: 1967
Antal lägenheter: 22
Fördelning: 6 lgh om 1 r o k, 6 lgh om 2 r o k, 9 lgh om 3 r o k, 1 lgh om 4 r o k.

Boyta: 46 - 81 kvm.

Parkering
Parkeringsplats ingår i hyran.

Tvättstuga
Tvättstugor finns inte. Tvättmaskin går att hyra via Alebyggen. Tillvalet ses som en höjning av lägenhetens standard och innebär att hyran höjs med 100 kr/månaden. Är du intresserad av detta kontaktar du vårt kontor.

Övrigt
Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Kabel-tv och ingår i hyran.

Om Skepplanda...
Skepplanda ligger naturnära och vänligt i norra delen av Ale kommun. Det är ett mindre samhälle där bebyggelsen till största delen består av villor. Alebyggens bestånd i Skepplanda utgörs av radhuslägenheter. Vänliga bostadsområden, fritidsanläggningar, vacker och spännande natur är några av skälen till att många alebor väljer Skepplanda som bostadsort. Skepplanda har en fin blandning av gammal kultur i ett modernt samhälle.

Strax intill gästgivaregården ligger Skepplanda BTK:s fotbollsplaner och fina klubbhus där föreningen bedriver stor ungdomsverksamhet. Här finns också Skepplanda hembygdsgård. Samhället har en simhall som utnyttjas såväl av skepplandaborna som av andra alebor. Den mesta servicen i Skepplanda finns samlad på och kring Albotorget.

För den golfintresserade är det bara 5 km till Ale Golfklubbs vackra bana vid Alfhems Kungsgård. För den som gillar naturen och promenader i väglöst land ligger Risveden - ett av Västsveriges största  sammanhängande skogsområden - och väntar strax intill. Men Skepplanda har mer att erbjuda än fina naturupplevelser.