Alehemsvägen

Centralt och naturnära på samma gång

Alehemsvägens bostäder ligger ett stenkast från Skepplanda centrum. Här erbjuder Alebyggen ett radhusboende till mycket rimlig hyra.

Lägenheterna ligger i enplanshus och varje lägenhet har en egen liten trädgård med tillhörande uteplats. I Skepplanda centrum finns butiker, daghem, mellanstadieskola, sim- och idrottshall, bibliotek och vårdcentral. En bit längre bort ligger ytterligare ett daghem samt en lågstadieskola.

Bofakta Alehemsvägen

Byggår: 1973
Antal lägenheter: 26
Fördelning: 4 lgh om 1 r o k, 18 lgh om 2 r o k, 4 lgh om 3 r o k.

Boyta: 45 - 74 kvm.

Parkering
Parkeringplats ingår i hyran.

Tvättstuga
Tvättstugor finns inte i området men du kan hyra en tvättmaskin via Alebyggen. Tillvalet ses som en höjning av lägenhetens standard och innebär att hyran höjs med 100 kr/månaden. Är du intresserad av detta kontaktar du vårt kontor.

Övrigt
Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Kabel-tv och ingår i hyran.

Om Skepplanda...
Skepplanda ligger naturnära och vänligt i norra delen av Ale kommun. Det är ett mindre samhälle där bebyggelsen till största delen består av villor. Alebyggens bestånd i Skepplanda utgörs av radhuslägenheter. Vänliga bostadsområden, fritidsanläggningar, vacker och spännande natur är några av skälen till att många alebor väljer Skepplanda som bostadsort. Skepplanda har en fin blandning av gammal kultur i ett modernt samhälle.

Strax intill gästgivaregården ligger Skepplanda BTK:s fotbollsplaner och fina klubbhus där föreningen bedriver stor ungdomsverksamhet. Här finns också Skepplanda hembygdsgård. Samhället har en simhall som utnyttjas såväl av skepplandaborna som av andra alebor. Den mesta servicen i Skepplanda finns samlad på och kring Albotorget.

För den golfintresserade är det bara 5 km till Ale Golfklubbs vackra bana vid Alfhems Kungsgård. För den som gillar naturen och promenader i väglöst land ligger Risveden - ett av Västsveriges största  sammanhängande skogsområden - och väntar strax intill. Men Skepplanda har mer att erbjuda än fina naturupplevelser.