Kyrkbacken

Småskaligt och vackert beläget

Kyrkbacken är ett populärt bostadsområde med 11 radhuslägenheter beläget i backen upp mot kyrkan. Lägenheterna håller hög standard med bland annat egen tvättmaskin.

Området har fått behålla sina nivåskillnader, och det är grönt och lummigt. Det finns gott om spännande lekmöjligheter för barn, både i och utanför själva området. Runt husknuten ligger naturen med ängar och skog.

Några hundra meter bort ligger samhällets centrum med butiker, förskola, mellanstadieskola, sim- och idrottshall, bibliotek och vårdcentral. I samma område finns ytterligare en förskola och en lågstadieskola.

Bofakta Kyrkbacken

Byggår: 1985
Antal lägenheter: 11
Fördelning: 7 lgh om 2 r o k, 3 lgh om 3 r o k, 1 lgh om 4 r o k.

Boyta: 50 - 119 kvm.

Parkering
Parkeringsplats ingår i hyran.

Tvättstuga
Finns i varje lägenhet.

Övrigt
Hyresgästen ska sköta om sin egen uteplats, dvs klippa gräset, häckar och hålla rent och snyggt. Vill du veta mer om vad som gäller för dig med uteplats kan du klicka här.

Kabel-tv och ingår i hyran.

Om Skepplanda...
Skepplanda ligger naturnära och vänligt i norra delen av Ale kommun. Det är ett mindre samhälle där bebyggelsen till största delen består av villor. Alebyggens bestånd i Skepplanda utgörs av radhuslägenheter. Vänliga bostadsområden, fritidsanläggningar, vacker och spännande natur är några av skälen till att många alebor väljer Skepplanda som bostadsort. Skepplanda har en fin blandning av gammal kultur i ett modernt samhälle.

Strax intill gästgivaregården ligger Skepplanda BTK:s fotbollsplaner och fina klubbhus där föreningen bedriver stor ungdomsverksamhet. Här finns också Skepplanda hembygdsgård. Samhället har en simhall som utnyttjas såväl av skepplandaborna som av andra alebor. Den mesta servicen i Skepplanda finns samlad på och kring Albotorget.

För den golfintresserade är det bara 5 km till Ale Golfklubbs vackra bana vid Alfhems Kungsgård. För den som gillar naturen och promenader i väglöst land ligger Risveden - ett av Västsveriges största  sammanhängande skogsområden - och väntar strax intill. Men Skepplanda har mer att erbjuda än fina naturupplevelser.