ALEBYGGEN

Nationaldag

Grattis Sverige!

Kom och fira vår Nationaldag med oss på Norra Klöverstigen i Nödinge.

Upplev en dag med massor av aktiviteter, ponnyridning, testa på olika sporter, träffa räddningstjänsten, vikingarna eller oss på Alebyggen. Du kan också köpa lunch och äta i det fria.

På scenen kommer Kulturskolan att uppträda och Stefan Lindström, känd från Talang att bjuda på en fiolkonsert.

Starten går klockan 11:00 och vi håller på till klockan 15:00. Vill du testa dina kunskaper i vår poängpromenad och utmana bästisen över vem som vet mest. Eller kanske vill barnen testa att hoppa i hoppborg eller lekland. Ni kan också testa vårt AI-spel och leka att du är fastighetsskötare och vinna fina priser.

Du kan träffa ungdomsrådet, prata framtid för de unga i kommunen, kommer finnas en mosaikworkshop, få boktips från Ale bibliotek eller träffa oss från kulturen i Ale.

De mindre kan rida på en ponny eller träffa nalledoktorn och passa på att byta sticklingar eller plantera en solros. Inför stundande EU-val kan du passa på att träffa våra valda kommunpolitiker. Du kan också passa på att låna utrustning av Fritidsbanken eller prata Taekwon-Do, modellflyg eller boule med kommunens föreningar.

Älvis Garage bjuder på traktormingel med tipspromenad där du kan vinna fina priser. Epor, motocross och andra fordon finns på plats. Kom och häng med oss så berättar vi om motorgården som vi bygger upp intill Älvängen station!

Träffa vikingar och lek som de gjorde för länge, länge sedan. Vi har även vår trygga gård där du kan träffa polisen, brandkåren, våra nattvandrare eller Justice for all.

Alla är lika välkomna!

Glad nationaldag alla från oss på Alebyggen